30 Μαρ 2007

Watching the grass grow.


Αυτό είναι, ε, μια παραγγελία… Μολύβι, μελάνι και μπόλικο Photoshop. Ανήκει στους X-men αλλά εγώ δεν τον ήξερα, και υποτίθεται ότι ασχολούμαι και με τα comics λιγάκι (έως μετρίως)! Είναι και πολλοί βέβαια, πώς να τους θυμάται κανείς όλους…! Male, 16 years old και ξέχασα το όνομά του τώρα... -___- Αν κατάλαβα καλά έχει την ικανότητα να γίνεται ένα με το περιβάλλον, δεν ξέρω αν έχει και άλλες ιδιότητες. Επίσης αν κατάλαβα καλά είναι και gay, που σημαίνει ότι προστέθηκε στην ομάδα κυρίως προς τέρψιν και ικανοποίηση της gay κοινότητας (?). Ενδιαφέρον, αρκεί να μην ριχτεί στον Wolverine γιατί δεν νομίζω ότι θα επιζήσει, το καημένο… :( Δεν με ενοχλεί, φυσικά, ότι ο χαρακτήρας είναι ομοφυλόφιλος. Το εκνευριστικό είναι, φαντάζομαι, ότι τα κόμικς αυτού του είδους είναι αποκλειστικά εμπορικό προϊόν πια, οπότε υποθέτω ότι η ένταξη τέτοιων χαρακτήρων δεν έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του κοινού για εκείνους που έχουν ή είχαν παραγκωνιστεί στο περιθώριο, αλλά με τον πρωταρχικό σκοπό τους, δηλαδή να πουλήσουν στις συγκεκριμένες ομάδες. Με το ίδιο σκεπτικό πιστεύω ότι δημιουργήθηκε και ο Spawn. Λέμε τώρα… Κανείς δεν μπορεί, φυσικά, να μαντέψει με βεβαιότητα τα κίνητρα μιας ολόκληρης βιομηχανίας παραγωγής υπερηρώων. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά για να εισάγουν στους X- men ένα 16χρονο, αρκετά γλυκούλι αγοράκι, ε, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Τέσπα. Δεν είναι σοβαροί στοχασμοί αυτοί… Ή μάλλον, είναι πολύ σοβαροί για το ύφος του blog μου, το οποίο προσπαθώ να κρατήσω ανάλαφρο και απαλλαγμένο από προβληματισμούς. Ναι.

~Later!

4 σχόλια:

ZlatkoGR είπε...

Πω! Γουστάρω! Μου αρέσει να διαβάζω τέτοια! Πεθαίνω για τη μέρα που κάποιος Έλληνας θα αφιερώσει το blog του στο να παρουσιάσει όλους τους ήρωες της Marvel και της DC! :-)

dragongrrrr είπε...

O Garfieeeeeeeeeeeeeeld!!!!!!!!!!!

Ο αγαπημένος μου κομιξογατούλης! Μπράβο ρε Zlatko!! Μάλλον θα βάλω μερικούς Garfield τώρα μέσα στο comicbox! ;)

Δυστυχώς δεν ξέρω και τόσα για τους πιο αφανείς ήρωες της Marvel και της DC οπότε δεν μπορώ να κάνω εγώ κάτι τέτοιο. Ο Μάριος από την άλλη...! >.>

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο σκιτσάκι! Δε τον ξέρω βέβαια τον τύπο, έχω να παρακολουθήσω Χ-Μen αρκετό καιρό. Πάντως δε θεωρώ κακό, ούτε καν τόσο ύποπτο που ο τυπάκος είναι gay. Προφανώς το κέρδος, οι νόμοι της προσφοράς-ζήτησης κλπ δεν αγνοήθηκαν σε αυτή την περίπτωση, αλλά, γιατί θα'πρεπε; Το θέμα είναι ότι η κοινωνία είναι πλέον αρκετά μπροστά ώστε να "σηκώσει" τέτοιους χαρακτήρες. Το μόνο για το οποίο μπορώ να κατηγορήσω τα κόμικς (τα αμερικάνικα κυρίως) είναι ότι δεν είναι ακόμη πιο προοδευτικά όπως θα περίμενε κανείς από μια τόσο ελεύθερη και εναλλακτική τέχνη. Ειδικά οι X-Men ήταν καιρός να βάλουν στις σελίδες τους έναν τέτοιο χαρακτήρα. Θα περίμενε κανείς να το έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αν λάβει υπόψη ότι το θέμα του κόμικ είναι η ιδιαιτερότητα και οι κοινωνικές διακρίσεις (το έχουν κάνει άλλα, λιγότερο σχετικά κόμικς εδώ και πολλά χρόνια, πχ. ο Pied Piper στο The Flash, ο οποίος μάλιστα είναι και ο κολλητός του str8 ήρωα). Τι να πω; Καλή αρχή! ;)

dragongrrrr είπε...

Χε χε! Φυσικά και δεν υπονοώ ότι κάνουν κακό που βάζουν έναν gay ήρωα στο comic τους. Νομίζω ότι επιβάλλεται αν θέλουν να δείξουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της κοινωνίας που περιλαμβάνει όλες τις τάξεις, τις φυλές, τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Όμως το να βάζουν ένα δεκαεξάχρονο ‘λουκουμάκι’, στα μάτια μου τουλάχιστον, φαντάζει σαν να φωνάζουν «Είδατε? Έχουμε και έναν μικρό και όμορφο –και ανήλικο- ήρωα. Σίγουρα θέλετε να τον κρατήσετε στα χέρια σας, έτσι; Αγοράστε μας!» Πιστεύω ότι αν το comic ήταν ευρωπαϊκό το μυαλό μου θα πήγαινε κατευθείαν στο ότι γίνεται προσπάθεια εξίσωσης και ενίσχυσης της gay κοινότητας και ότι θέλουν να στείλουν κάποιο μήνυμα σεβασμού της διαφορετικότητας, τέλος πάντων. Αλλά τα αμερικανικά comics δεν νομίζω ότι φημίζονται για κάτι τέτοιο, οπότε το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα αυτόν τον χαρακτήρα ήταν ότι το X-men staff αποφάσισε ότι έπρεπε, αναγκαστικά, και για εμπορικούς λόγους να φτιάξει έναν τέτοιο χαρακτήρα. :/

Πιο καλό παράδειγμα είναι και οι Apollo και Midnighter! :)